De godt 150 deltagere i den livskærlige madskole har prøvet nye planterige retter af og fået konkrete plantebaserede erfaringer og inspiration og mod på at prøve flere planterige retter af sammen med familie, venner, kolleger og naboer.
Vi har desuden engageret lokale madværter af anden etnisk herkomst end fx syrisk, libanesisk, ukrainsk, kinesisk m.fl. til godt halvdelen af madarrangementerne, da de har en lang tradition for at tilberede mad med masser af planter og bælgfrugter, som de gerne vil lære fra sig. Mange tak for Bo Chen, Nada Naanaah, Galina Sidorchuk, Delal Berris og Anette Rosholm. Alle deltagerne har har fået opskrifterne fra de 10 madarrangementer, som gør det lettere for dem at fortsætte rejsen.
Rammerne for otte af de ti livskærlige madarrangementer har været et udekøkken ved kultur- og medborgerhuset, Havarthigaarden. Det har givet os mulighed for at vise, hvordan vi kan holde have med fokus biodiversiteten samt have en dialog om sammenhængen mellem at spise mere plantebaseret og mere plads til natur. Samtidig har vi sanket urter fra den omgivende skov og eng. Vi har været heldige med vejret, og det har givet en særlig inspirerende stemning at tilberede mad sammen under åben himmel en forårs- og sommerdag såvel som en sensommerdag.
Ny forskning viser, at sociale relationer har stor betydning for vores madvaner, vi har tilrettelagt den livskærlige madskole ud fra denne forskning. Med projektet klimakærlig madskole har vi engageret deltagerne, lært dem nye planterige retter og gjort det lettere for dem at invitere familie, venner og naboer til livskærlige måltider i deres egne hjem.
Den livskærlige madskole er støttet af Kulturministeriets Udviklingspulje til Lokal Folkeoplysning, hvilket har gjort projektet muligt. Mange tak.
